Stipendium 2018

I förra nyhetsinlägget nämndes den utbrändhet som gjorde 2018 och 2019 till stilla år. Dock var inte 2018 ett år helt utan aktivitet. Det var året som vi här på Chilly Wildebeest beslutade att dela ut vårt alldeles första stipendium – och detta delades ut till Sofia Billeng!

Motiveringen löd:

”Sofia har under de senaste fem åren bidragit med stort hjärta på Chilly Wildebeests produktioner. Hon har axlat huvudrollen som Cassandra i Stiltje och varit aktiv i både större och mindre roller i alla andra filmer; hon har skrivit Stilla Natt och Stigmata; hon har ständigt klivit in i nya roller både framför och bakom kameran, som produktionsfotograf, A-ljud, regi-assistent och har alltid varit villig att rädda upp situationer när saker har gått fel. Hon har således visat både stort mod och fantastisk prestationsförmåga – och förgyllt med sina enorma insatser i varenda av Chilly Wildebeests projekt.”

Stipendiet delades ut den 25:e december 2018 och bestod av ett kamerakit. Vi hoppas att Sofia har fått och kommer få stor nytta och glädje av denna stipendie-gåva.

Så det är dags att tacka och hylla Chilly Wildebeests alldeles första stipendiat: ett stort (om än något försenat) Grattis riktas till Sofia Billeng!

Stipendie_1

Två filmer och en utbrändhet

Ja det kan nog lugnt sägas att det inte alltid uppdateras lika frekvent som det borde här på hemsidan – men när det gör det har det i alla fall hänt saker. Under den här perioden har vi färdigställt två ytterligare inspelningar – för den femte och sjätte filmen i filmserien, som sakta men säkert produceras.

Först ut siktade vi in oss på vår så kallade ”julfilm” – Stilla Natt – som handlar om en familj som en snöfri jul får oplanerat besök av en man som både verkar bära på roliga och skrämmande hemligheter. Mannen Tom, spelad av Kent Malte Malmström, och familjen, spelad av Elias Elkotbi (fadern), Anna Luise Franz (modern), Sarah Giercksky (äldsta dottern) och de fantastiska Viva Östervall Lyngbrant och Astrid Hamrin (de yngre döttrarna), får sakta börja bekanta sig med varandra under vinternattens mörker. Vi möter också de två poliserna Rick och Robin, spelade av Ralf Beck och Xander Turian, samt Cecilia, spelad av Sofia Billeng – som också var den som skrev manuset till Stilla Natt. Viking Almqvist fotograferade, John Omvik tog ljud, Sarah Giercksky dubblade också bakom kameran som smink/SFX och Niklas Johansson stod för regin. Inspelningen spelades mycket ironiskt in den soliga och varma våren 2017 och alla arbetade mycket fint med att skapa både film- och julmagi – det sistnämnda trots solens gassande strålar. Kort och gott var hela teamet fantastiska och skapade både en fin familjekänsla på set och en grym film!

Stilla_1 Stilla_2 Stilla_3 Stilla_4 Stilla_5

Efter sommaren togs det nya tag och fokuset riktades istället mot nästa film: Stigmata. Inspelning av denna ganska annorlunda, men psykologiskt intensiva film tog fart på Teaterverkets underbara scen (tack Moa Åström för möjligheterna till samarbete med detta) under hösten och höll sig med jämna steg ända in i vintertider – detta för dess längre story. För även om Stigmata spelades in som film nummer sex i ordningen är tanken att den är den sjunde och ”avslutande” delen i serien och kommer därför vara ungefär dubbelt så lång som snittet på de andra filmerna – något som både gav en mer krävande inspelning och såklart en längre period att färdigställa. I Stigmata får vi möta Eva, spelad av Oksana Maria Lorczak, och Adam, spelad av Christoffer L. Jonsson, som båda blir indragna av den mystiska Narren, spelad av Niklas Johansson, i en katt-och-råtta-lek på dödligt allvar där inte bara deras hemligheter och framtid står på spel utan också hela deras upplevelse av verkligheten. Som deras vänner Isabelle och Cedric finner vi Sofia Perlgård och Nikola Ruzicic och i den ensemble som omsluter Narren hittar vi de mystiska individerna Lu, Mikael, Uriel, Sariel, Rafael, Remiel och Gabriel – spelade i ordning av Moa Lindahl, Sofia Billeng, Frida Söderqvist, Henric Gustavsson, Elias Elkotbi, Christoffer Harborg och Ralf Beck. Bakom kameran arbetade Federico Tonozzi som fotograf, med både Viking Almqvist och Adrian Wretljung som inhoppande fotografer, på ljud arbetade David Lundgren, Rickard Warting och John Omvik. Manus skrevs av Sofia Billeng, som också regi-assade, tillsammans med Niklas Johansson, som i övrigt också stod för regin. Förutom detta så fick vi också in massa underbara statister som i vanlig ordning förgyllde både inspelningsdagarna och scenerna de var med i. Kort och gott så bestod den principiella inspelningstiden av långa dagar fyllda med fantastiska människor och mycket, mycket glädje – och såklart filmresultat av finaste kvalitet.

Stigmata_1 Stigmata_2 Stigmata_3 Stigmata_4 Stigmata_5 Stigmata_6 Stigmata_7Ja, tiden har som sagt gått – men allt ovan skrivet står endast för 2017. Så vad har skett under 2018 och 2019? Och svaret är: tyvärr inte mycket. Precis i början av 2018 gick Niklas in i väggen och ficksåledes dra i handbromsen. Efter det har det varit ett sakta uppstartande, som har tagit lång tid – och saker har helt enkelt stått still under hela 2018 och större delen av 2019. Men efter vila kommer vakenhet – och detta innebär att saker har börjat röra på sig. Manuset till den sista (men i kronologin sjätte) filmen: Stillhetens Hav finns i en första version, och denna ska, efter lite korrigeringar, snart släppas fri till vederbörande. Efter detta kommer arbetet påbörjas för förproduktion och därefter inspelning. Dock tas allt medvetet lugnt och stabilt, med tidigare utbrändhet i åtanke. Detta innebär också att postproduktionerna för de andra filmerna kommer inväntas till efter inspelningen av Stillhetens hav är klar. En sak i sänder helt enkelt.

Men med det sagt så är två saker helt solklara: ett: den som väntar på något gott väntar aldrig för länge (yeah, right!), vilket innebär att även om filmeriens färdigställande trots allt inte ligger precis runt hörnet, så kommer den självklart att komma – och, två: att den stora tacksamheten till alla som gav av sig själva och gjorde både Stilla Natt och Stigmata till verklighet här ska basuneras ut! Så syns vi så sakteliga framåt slutförandet av denna vår filmserie!

Long time no see…

Ibland går tiden så fort och det känns inte som det var för så länge sedan som vi uppdaterade att Stiltje var färdiginspelad – men i själva verket var det över ett år sedan. Så vad har då hänt under 2016, som verkar ha försvunnit lika fort som det dök upp? Ja, det har inte precis stått stilla här på Chilly Wildebeests produktionssida. Redan i februari på det nya året satte vi igång förproduktionen på den tredje filmen i vår serie – Storstadsfjäril – och i april bar det iväg för inspelning. Efter lite mer än en veckas inspelning både inne och ute i det vackra vårvädret, och med drygt hälften av filmen inspelad, så gjorde vi en kortare paus. Vi återupptog inspelningen några veckor därpå och sköt sedan klart hela kalaset under sommaren. Totalt blev det runt femton utspridda inspelningsdagar och hela crewet och casten gjorde ett fantastiskt jobb. Frida Söderqvist spelade vår huvudkaraktär Arilda och gjorde detta med bravur. Sofia Billeng spelade hennes syster, Ralf Beck hennes pappa, och både Elias Elkotbi och Anna Luise Franz spelade viktiga nyckelroller – alla med underbara insatser. Bakom kameran filmade Anel Zilic, John Omvik tog ljud, Sarah Giercksky stod för smink/SFX och Niklas Johansson regisserade. Under filmens gång hade vi också ett jättefint gäng statister som kom in och förgyllde filmens värld och gjorde den levande. Ett stort tack riktas såklart därmed till alla medverkande, som har gett av både tid, kunskap och erfarenhet, och gjort den här filmen möjlig och dessutom fått den att landa med ett fantastiskt fint slutresultat.

Storstad_4 Storstad_3 Storstad_2 Storstad_5 Storstad_1

Men inte blev det tid för vila därefter. Redan i september var vi igång med nästa del i filmserien: Stimulus – och arbetade med glödgat järn så fort att inspelning kunde starta redan i oktober. Och sedan har vi kört en intensiv höst och vinter med tolv inspelningsdagar utspridda ända fram till nyår (med den absolut sista den sjunde januari detta år). I Stimulus möter vi Ida, som spelas av Ellen Helinder, som tvingas in på en resa och ett möte med sin egen sexualitets gränser, då hennes alter ego Jennie får tillräckligt med kraft för att försätta henne i krävande och prekära situationer. Hennes väninnor, som spelas av Isabel Linander, Moa Lindahl och Frida Söderqvist, försöker hjälpa till, men de har svårt att förstå allvaret i Idas situation. Istället möter hon juristen Adam, som spelas av Nikola Ruzicic, och som får ett riktigt svårlöst fall på sitt skrivbord då Ida ber om hans hjälp efter att ha blivit anmäld. Ida stöter också på andra individer under filmens gång och skådespelare som Henric Gustavsson, Xander Turian, Christoffer Harborg, Anna Luise Franz, Elias Elkotbi, Sarah Giercksky, Sofia Perlgård och Peter Edling spelar alla dessa färgrika karaktärer i denna rollberikade film. Bakom kameran finner vi denna gång Gabriel Tiedtke som skjuter de vackraste av inställningar, John Omvik på ljud som stabilt tar allt ljud och Niklas Johansson som i vanlig ordning står för stabil regi. Och med alla inspelningsdagar avklarade och en intensiv inspelning med mycket fina bilder och helt suveräna insatser från alla både framför och bakom kameran kan vi bara tacka ödmjukast för alla som, även i denna produktion, gett och stöttat och fått Stimulus att bli av.

Stimulus_1 Stimulus_4 Stimulus_6 Stimulus_7 Stimulus_2

Så vad händer nu med de här filmerna – och hur har det gått med de andra? Stilleben och Stiltje ligger fortfarande i väntan på klipphyllan och kommer så fort möjlighet ges att påbörjas att klippas – och även Storstadsfjäril och Stimulus kommer ansluta sig till sina syskon här i postproduktionens tidiga stadie. Det kan tyckas att det går långsamt eller rentav står helt stilla men i och med att vi i nuläget fokuserar så skarpt på inspelningen av alla (eller åtminstone de flesta) filmer så går allt enligt planerna. Och mer inspelning kommer det bli – nästa steg i planeringen blir att fokusera om på vår femte film: Stilla Natt, vars förproduktion kommer starta så snart det går. Som kanske framgår av titeln så rör det sig om en film i juletider och manuset, som är skrivet av Sofia Billeng, är en jättefin och härlig julstory med mycket känsla för magin och kärleken som genom syrar högtiden (men anar vi också en gnutta mörker där i skuggorna?). Kortfattat kan vi bara säga att det kommer bli kul att gå vidare och närma oss inspelning av denna lilla pärla – och såklart kommer mer info inom snart om detta.

2016 är slut och med hela två inspelningar planerade och avklarade står Chilly Wildebeest stolta som tuppar över allt det fantastiska material som har spelats in och glada som små barn över att ha få äran att träffa och arbeta med så många underbara och begåvade människor. Trots allt, utan er, skulle vi inte vara någonting! Och som avslutning kan bara tilläggas att ett nytt år har startat (igen) och med det kommer redan här första kvartalet en ny inspelning, och med den mycket nöje och glädje. Så håll korpgluggar öppna och sinnena på helspänn, för 2017 kommer inte bli ett lugnare år än förra.

Stiltje wrappad och klar!!

Stiltje är färdiginspelad!

Efter sexton dagars inspelning utspridda över två månader är nu Stiltje inspelad och klar. På teambilden ovan ser vi teamet från sista dagen och i mitten vår fantastiska Cassandra: Sofia Billeng. Runtom henne har vi till vänster Victor som spelar Ossian, och ovan honom Sarah på smink och SFX. Till höger har vi vår ljudtekniker John och Niklas, på manus och regi, står bakom det glada gänget. Men fler än fem har allt som allt varit med; många andra underbara skådisar och crewmedlemmar – Moa som Mia, Christoffer som Lukas, Marika som Linnea och Henrik på foto – har fått Stiltje att bli verklighet och ett stort TACK riktas till alla som kämpat på och medverkat under inspelningens gång! Ni är underbara!!

Härnäst väntar klippning av Stilleben, vår tidigare inspelade zombiefilm, som när den är färdig i klipprummet skeppas vidare till ljud – och det är då som Stiltje som först får sätta sig i frisörstolen för en trimning.

Men det hela tar inte slut där! Vår tredje film i serien kommer snart att börja att förproduceras och det är inte mindre än ”Storstadsfjäril”, en film om konst och konsten att lyckas, som ligger på tur. I den kommer vi se Frida Söderqvist som vår huvudkaraktär Arilda, som flyttar till storstaden som aspirerande konstnär för att slå igenom och bli stor. Men hon möter större svårigheter än hon trott och verkligheten är betydligt krassare än vad hon någonsin anat. Och snart står det klart att hon måste bestämma sig för hur långt hon kommer vara beredd att gå och vad är hon villig att offra för att lyckas?

Och som om det inte var nog har vi, som ni förhoppningsvis redan vet, precis i veckan släppt Mannequins, som efter snart 5000 visningar fortsätter att spridas och ses över internet. Se den här på hemsidan under produktioner eller på vår vimeo (https://vimeo.com/142020045) om ni inte redan gjort det – och sprid och dela gärna så alla ni känner kan ta till sig av vår senaste stolthet.

Så kort och gott är det spännande tider på Chilly Wildebeest Productions. Håll ögonen öppna och öronen på spänn (eller tvärtom om ni vill) så ni inte missar mer nyheter eller filmer som kommer från de mest kreativa delarna av filmens magiska värld!

Vi ses i bruset!!

En ny liten, men hårt slående, film!

Och så här i kölvattnet av den kommande releasen av Mannequins släpper vi nu också en liten godbit som producerats under året; lite som en förfilm till storasystern som ju släpps här på hemsidan, vimeo och youtube den 11:e oktober.

Den här lilla pärlan heter Olika, och precis som namnet antyder tar den upp en retorik som utgår från alla människors lika värda. Den är tänkt som en allegori över världen, men satt i en enkel vardagssituation där en människa möter en annan, till synes helt annorlunda, människa, precis på gränsen mellan deras olika världar. Men vad händer om de ser bortom sina yttre attribut och uppenbara skillnader – kan de då istället se vad som binder dem samman?

Så klicka dig vidare in på vår Produktions-sida där vår lilla, men ack så hårt slående, skönhet väntar på att bli sedd och delad. Och glöm inte att hålla ögonen fortsatt öppna efter nyheter inför releasen av Mannequins den elfte oktober.

För en värld där alla faktiskt ÄR lika värda.

Skyltdockorna kommer!

Yes, då var det snart dags att äntligen släppa vår ännu olanserade stolthet: Mannequins!

Den producerades under 2013 och hade premiär 2014, varefter den besökte Cannes Short Film Corner – och nu är det alltså dags att den gör debut på webben. Den 11:e oktober – på Internationella Flickdagen – släpps den här på hemsidan, på Vimeo och på Youtube. Det kommer så klart att gå att följa nedräkningen till lanseringen även på vår Facebook,  Instagram och Twitter.

Den Internationella Flickdagen (eller International Day of the Girl) är till för att uppmärksamma utsatta flickors situationer över hela världen och för att belysa deras rättigheter. Och vad mer passande än att släppa Mannequins just denna dag, som ett statement för att vi inte kan generalisera och missunna någon på grund av deras kön, än heller hudfärg, tro eller sexuella läggning; för att visa att våra olikheter är något underbart och att dessa måste uppskattas och inte gömmas undan; och för att säga att vi måste agera nu för att inte låta våra barn komma till skada för våra egna inskränktheter och fördomar!

Så håll ögonen öppna och öronen på spets, så du inte missar denna lilla, men starkt slående film – som om sjutton dagar kommer att släppas för alla att se – nedräkningen har börjat!

It’s a bloody wrap!!

Efter tre helger med mycket blod, svett och skratt är nu inspelningen av Stilleben klar! Våra skådisar har gjort ett fantastiskt jobb både som levande och döda och vårt grymma och tappra crew har arbetat genom regn och sol för att få ihop vår film. Ett stort tack riktas därmed så klart till alla som medverkat och fått den här köttiga zombiefilmen att gå igen – ni har alla varit underbara!

Efter detta väntas nu klippning för Stilleben och materialet kommer snart att landa hos vår klippare som tillsammans med vår regissör nästan bokstavligt talat kommer att sätta tänderna i det.

Men som om det inte vore nog kommer vi också att direkt starta upp förproduktionen av nästa film i serien: Stiltje – vari Sofia Billeng kommer att spela Cassandra, som vaknar upp i en skogstjärn efter mystiska omständigheter. Hon har tappat minnet och vet inte riktigt vad hon gör där. Hon minns egentligen bara en sak: att hon precis varit död men inte längre är det. Och hon tror att hon kanske rentav blivit mördad. På så sätt startar jakten på sanningen och mysteriet tätnar när hon snart  får reda på vilka som ligger bakom hennes död – och varför hon fått en andra chans.

Inspelningen av Stiltje är planerad till runt juli/augusti och eftersom klippningen och andra delar av postproduktion av Stilleben ligger samtidigt som detta är det svårt att sätta exakt datum för när Stilleben kommer vara klar. Men håll ögonen öppna efter både zombies och nyheter så kommer vi annonsera ut mer när vi kommit lite längre i processen.

Tills dess kan ni surfa in på Chilly Wildebeests facebook och där avnjuta lite bilder från produktionen av Stilleben – en zombiefilm om att äta eller ätas!

www.facebook.com/chillywildebeest

Förproduktion i rullning!

Då var vi igång!

Anna Tjernström, producent för projektet, och Niklas Johansson, regissör och exekutiv producent, träffades idag på det allra första produktionsmötet för vår kommande filmserie. Detta markerar ju också starten av förproduktionen av den första filmen av sju: Stilleben – en zombiefilm om att äta eller ätas!

Med en planerad förproduktion på omkring två månader är inspelning preliminärt satt till att starta i slutet av April – och till dess kommer vi köra hårt med den sista castingen, location-scouting och förberedandet av köttiga splatter-effekter och härlig gore. Men mer specifik info om denna filmen följer inom kort.

Det ska också introduceras att detta filmprojekt, som planeras fortgå under två års tid, är starten på ett samarbete mellan Chilly Wildebeest Productions och Anna Röd Film – ett samarbete som alla er filmnördar där ute snart kommer kunna börja skörda frukterna av!

Vill ni veta mer om Anna Röd Film så kika genast in hennes hemsida  och blogg – och glöm inte heller att följa Chilly Wildebeest på facebook, instagram och twitter för mer info om denna spännande filmserie!

www.annatjernstrom.sewww.annaröd.se

Village Clothing är här!

Nu är den här: Chilly Wildebeest Productions rykande heta reklam för Village Clothing – så kika genast in på vår produktionssida och låt ögonen fröjdas av denna stenhårda och mysläskiga skatar-reklam!

Och så fort ni har kikat klart får ni absolut inte glömma att gå in och besöka Village Clothing på facebook eller missa att köpa deras produkter på:

facebook.com/villageclothingab
villageclothing.tictail.com

Skate on!
(helst i kläder från Village Clothing)

Fem Gånger Gud

Chilly Wildebeest Productions fick i vintras uppdrag att spela in och redigera en filmatiserad version av pjäsen Fem Gånger Gud, skriven av Jonas Hassen Khemiri, som sattes upp av Teaterscentralen, i samarbete med ATR Stockholm och Folkkulturcentrum, i november förra året.

Pjäsen handlar om fem olika karaktärer som presenterar fem högst egentolkade och olika scener av deras gemensamma uppsättning av Ett drömspel. Men man kan ana att det ligger mer än bara historier bakom deras olika gestaltningar – och gränsen mellan pjäs, pjäs-i-pjäsen och verklighet blandas samman och blir till ett. I slutändan blev det en intim tolkning där de fem skådespelarnas äkthet och tajming stod för underhållning och betänkligheter i denna metafysiska pjäs om gestaltning och de roller vi spelar i livets olika delar.

Vid inspelningen använde vi oss av två kameror, körde två genomdrag och fick sålunda fyra vinklar som kunde användas till att klippa ihop en fullfärdig ”filmversion” av denna teaterpjäs. Gruppen har sett filmen och blev väldigt nöjda med att få se sig själva i ett lite roligare sammanhang än ”bara” en avfilmad pjäs från en helbild och helt utan klipp.

Rättigheterna ger oss tyvärr inte möjlighet att lägga upp hela filmen, så nedan finns att se en två och en halv minut lång trailer till pjäsen – så att man ändå kan få en inblick till både pjäsens natur och hur det blir när Chilly Wildebeest förvandlar teater till film.

Är ni intresserade av att få er egen pjäs inspelad och redigerad, eller vill veta mer om vad vi erbjuder, så gå gärna in och kika under fliken tjänster längst upp på sidan och läs mer där – eller hör av er direkt till oss och berätta om er spännande pjäs och hur ni vill kunna få den förevigad!

I skrivande stund

Så till lite info om vad som stundar under 2015. Vårt nästkommande större projekt kommer nämligen att bli en filmserie på sju filmer och just nu skrivs det för fullt på manus för de olika delarna. Det betyder att förproduktionen bara väntar på att få rulla igång och alla som redan är involverade är superpeppade på att få börja producera dessa sju till synes helt olika historier.

Projektet i sig planeras i nuläget att bli en långkörare som kommer hålla igång väl igenom hela 2015 och kommer under årets lopp att låta varje enskild färdig film lanseras efter hand rakt ut i webben, med start här på chillywildebeest.se. Mer information om projektet som helhet och de olika delarna och deras specifika handling och unika karaktär kommer att släppas allt eftersom med start inom kort. Håll korpgluggarna öppna!

Reklamfilm snart klar

Village Clothingsäljer nu det sista i slutlagret och vi har fått äran att tillgodose detta med en sprillans ny reklamfilm! I nuläget är vi inne på sista rycket inom postproduktionen : klippningen är klar, gradingen i full rulle och ljudläggning och musik är precis påstartade – så håll utkik efter denna annorlunda och lekfulla reklamfilm som mer än gärna visar upp exakt hur bra och tåliga kläder man kan finna hos Village Clothing.

Och i väntan på filmen så kika in på deras facebooksida för mer info om deras sortiment – facebook.com/villageclothingab – eller gå direkt och shoppa loss julklappspengarna på en t-shirt eller tre på: villageclothing.tictail.com

Äntligen på etern

Woohoo – nu är vi äntligen på etern med vår sprillans nya hemsida! Här hittar du information om vad Chilly Wildebeest Productions är för typ av produktionsbolag, vad vi erbjuder för tjänster och såklart information, bilder och länkar till våra projekt och filmer. Kika nu gärna runt och ta del av detta nya kreativa företag och gillar ni vad ni ser så för all del kom gärna tillbaka lite då och då och följ utvecklingen av alla våra kommande projekt. Och glöm inte att börja följa och gilla oss på facebook, instagram och twitter – vi ses i filmens spännande värld!