headerbild-mannequins1

Skyltdockorna kommer!

Yes, då var det snart dags att äntligen släppa vår ännu olanserade stolthet: Mannequins!

Den producerades under 2013 och hade premiär 2014, varefter den besökte Cannes Short Film Corner – och nu är det alltså dags att den gör debut på webben. Den 11:e oktober – på Internationella Flickdagen – släpps den här på hemsidan, på Vimeo och på Youtube. Det kommer så klart att gå att följa nedräkningen till lanseringen även på vår Facebook,  Instagram och Twitter.

Den Internationella Flickdagen (eller International Day of the Girl) är till för att uppmärksamma utsatta flickors situationer över hela världen och för att belysa deras rättigheter. Och vad mer passande än att släppa Mannequins just denna dag, som ett statement för att vi inte kan generalisera och missunna någon på grund av deras kön, än heller hudfärg, tro eller sexuella läggning; för att visa att våra olikheter är något underbart och att dessa måste uppskattas och inte gömmas undan; och för att säga att vi måste agera nu för att inte låta våra barn komma till skada för våra egna inskränktheter och fördomar!

Så håll ögonen öppna och öronen på spets, så du inte missar denna lilla, men starkt slående film – som om sjutton dagar kommer att släppas för alla att se – nedräkningen har börjat!