Tjänster

prod_5Varje film, varje projekt och varje idé är unik på sitt eget vis och kräver alltid en egen approach för att nå fram till det slutresultat man vill nå. Därför erbjuder Chilly Wildebeest Productions en rad olika typer av tjänster som sträcker sig från själva idéutformandet och manusskrivandet till inspelning och produktion. Så behöver du ett företag med berättelsen i första rummet, letar du efter en manusförfattare eller regissör som brinner för den kreativa processen eller sitter du fast med en idé, ett manus eller en film så tveka inte att kontakta oss.

prod_2Manus och struktur

Har du en idé som du inte kan få grepp om eller ett manus som inte riktigt blir som du vill? Har du ett nästan helt färdigt manus som du känner behöver struktureras upp? Eller behöver du bara någon som kan se igenom och ge ordentlig feedback i största allmänhet?

Niklas, manusförfattare och regissör utbildad på Stockholms Filmskola och Manuspiloterna, erbjuder hjälp med struktur och manusförfattande och åtar sig gärna även författaruppdrag. Han kollar i första hand på hur väl strukturen på manuset fungerar utifrån en blandning av Joseph Campbells cirkelformade monomyt och den mer traditionella anglosaxiska berättarmodellen.

Regi

prod_11Letar du istället efter en regissör till ett projekt går det också att anlita Niklas till detta. Med både ett tiotal kortfilmer i ryggen, två års regierfarenhet från Malmö Högskola och Stockholms Filmskola och tre års skådespelarerfarenhet från Blekinge Läns Folkhögskola har han stor erfarenhet av personregi och arbetar alltid nära skådespelarna för att få fram den bästa kombinationen av deras prestationer och filmens sceneri- och kameraspråk. Under för- och postproduktion, såväl som under inspelning arbetar han alltid med alla delar av produktionens fraktioner så som musik, ljud, ljus, foto, kostym, smink och scenografi så att alla separata delar förstärker varandra och gör filmens totala enhet till ett.

Filmproduktion

prod_8Vill du ha en informations- eller reklamfilm för en produkt eller till ditt företag? Vill du göra en musikvideo till din senaste låt? Har du ett event, en teater eller något liknande du vill få dokumenterat?

Vi erbjuder möjlighet att komma och filma det du vill få förevigat och om så önskas klippa ihop materialet till en färdig film. Vi erbjuder också att filma informations- eller reklamfilmer åt företag och privatpersoner, samt musikvideor till artister. Vet du inte exakt vad du vill är du så klart fri att kontakta oss så kan vi tillsammans komma fram till vad som är bäst för er idé. Och var inte heller rädda för att kontakta oss om ni har en idé som vi inte beskrivit här eller behöver hjälp inom något annat område av filmandets olika delar. Vi älskar utmaningar och utforskar gärna våra gränser. Chilly Wildebeest Productions arbetar efter principen att alla idéer och koncept går att göra – och att så länge man arbetar efter att nå det bästa för det projekt man arbetar med, kan vad som helst bli film.

prod_4Kostnader

Alla kostnader varierar beroende på vad det rör sig om för typ av arbete, hur stort projektet är och dess uppskattade tidsomfång. Att läsa och ge feedback på ett manus kostar naturligtvis mindre än att skriva ett manus från start. En inspelning/avspelning beräknas utifrån antal timmar som behövs för rigg, inspelning och nedrigg, precis som en klippning beräknas utifrån antal timmar och dagar som behövs för att klippa ihop materialet. Vid större produktioner är det troligt att man istället börjar prata om vilken budget projektet behöver och då räknas omkostnader för teknik och lokaler, samt tillhörande lön/timmar in i det totala beloppet.