Nyhet Header

Long time no see…

Ibland går tiden så fort och det känns inte som det var för så länge sedan som vi uppdaterade att Stiltje var färdiginspelad – men i själva verket var det över ett år sedan. Så vad har då hänt under 2016, som verkar ha försvunnit lika fort som det dök upp? Ja, det har inte precis stått stilla här på Chilly Wildebeests produktionssida. Redan i februari på det nya året satte vi igång förproduktionen på den tredje filmen i vår serie – Storstadsfjäril – och i april bar det iväg för inspelning. Efter lite mer än en veckas inspelning både inne och ute i det vackra vårvädret, och med drygt hälften av filmen inspelad, så gjorde vi en kortare paus. Vi återupptog inspelningen några veckor därpå och sköt sedan klart hela kalaset under sommaren. Totalt blev det runt femton utspridda inspelningsdagar och hela crewet och casten gjorde ett fantastiskt jobb. Frida Söderqvist spelade vår huvudkaraktär Arilda och gjorde detta med bravur. Sofia Billeng spelade hennes syster, Ralf Beck hennes pappa, och både Elias Elkotbi och Anna Luise Franz spelade viktiga nyckelroller – alla med underbara insatser. Bakom kameran filmade Anel Zilic, John Omvik tog ljud, Sarah Giercksky stod för smink/SFX och Niklas Johansson regisserade. Under filmens gång hade vi också ett jättefint gäng statister som kom in och förgyllde filmens värld och gjorde den levande. Ett stort tack riktas såklart därmed till alla medverkande, som har gett av både tid, kunskap och erfarenhet, och gjort den här filmen möjlig och dessutom fått den att landa med ett fantastiskt fint slutresultat.

Storstad_4 Storstad_3 Storstad_2 Storstad_5 Storstad_1

Men inte blev det tid för vila därefter. Redan i september var vi igång med nästa del i filmserien: Stimulus – och arbetade med glödgat järn så fort att inspelning kunde starta redan i oktober. Och sedan har vi kört en intensiv höst och vinter med tolv inspelningsdagar utspridda ända fram till nyår (med den absolut sista den sjunde januari detta år). I Stimulus möter vi Ida, som spelas av Ellen Helinder, som tvingas in på en resa och ett möte med sin egen sexualitets gränser, då hennes alter ego Jennie får tillräckligt med kraft för att försätta henne i krävande och prekära situationer. Hennes väninnor, som spelas av Isabel Linander, Moa Lindahl och Frida Söderqvist, försöker hjälpa till, men de har svårt att förstå allvaret i Idas situation. Istället möter hon juristen Adam, som spelas av Nikola Ruzicic, och som får ett riktigt svårlöst fall på sitt skrivbord då Ida ber om hans hjälp efter att ha blivit anmäld. Ida stöter också på andra individer under filmens gång och skådespelare som Henric Gustavsson, Xander Turian, Christoffer Harborg, Anna Luise Franz, Elias Elkotbi, Sarah Giercksky, Sofia Perlgård och Peter Edling spelar alla dessa färgrika karaktärer i denna rollberikade film. Bakom kameran finner vi denna gång Gabriel Tiedtke som skjuter de vackraste av inställningar, John Omvik på ljud som stabilt tar allt ljud och Niklas Johansson som i vanlig ordning står för stabil regi. Och med alla inspelningsdagar avklarade och en intensiv inspelning med mycket fina bilder och helt suveräna insatser från alla både framför och bakom kameran kan vi bara tacka ödmjukast för alla som, även i denna produktion, gett och stöttat och fått Stimulus att bli av.

Stimulus_1 Stimulus_4 Stimulus_6 Stimulus_7 Stimulus_2

Så vad händer nu med de här filmerna – och hur har det gått med de andra? Stilleben och Stiltje ligger fortfarande i väntan på klipphyllan och kommer så fort möjlighet ges att påbörjas att klippas – och även Storstadsfjäril och Stimulus kommer ansluta sig till sina syskon här i postproduktionens tidiga stadie. Det kan tyckas att det går långsamt eller rentav står helt stilla men i och med att vi i nuläget fokuserar så skarpt på inspelningen av alla (eller åtminstone de flesta) filmer så går allt enligt planerna. Och mer inspelning kommer det bli – nästa steg i planeringen blir att fokusera om på vår femte film: Stilla Natt, vars förproduktion kommer starta så snart det går. Som kanske framgår av titeln så rör det sig om en film i juletider och manuset, som är skrivet av Sofia Billeng, är en jättefin och härlig julstory med mycket känsla för magin och kärleken som genom syrar högtiden (men anar vi också en gnutta mörker där i skuggorna?). Kortfattat kan vi bara säga att det kommer bli kul att gå vidare och närma oss inspelning av denna lilla pärla – och såklart kommer mer info inom snart om detta.

2016 är slut och med hela två inspelningar planerade och avklarade står Chilly Wildebeest stolta som tuppar över allt det fantastiska material som har spelats in och glada som små barn över att ha få äran att träffa och arbeta med så många underbara och begåvade människor. Trots allt, utan er, skulle vi inte vara någonting! Och som avslutning kan bara tilläggas att ett nytt år har startat (igen) och med det kommer redan här första kvartalet en ny inspelning, och med den mycket nöje och glädje. Så håll korpgluggar öppna och sinnena på helspänn, för 2017 kommer inte bli ett lugnare år än förra.