Nyhet

Fem Gånger Gud

Chilly Wildebeest Productions fick i vintras uppdrag att spela in och redigera en filmatiserad version av pjäsen Fem Gånger Gud, skriven av Jonas Hassen Khemiri, som sattes upp av Teaterscentralen, i samarbete med ATR Stockholm och Folkkulturcentrum, i november förra året.

Pjäsen handlar om fem olika karaktärer som presenterar fem högst egentolkade och olika scener av deras gemensamma uppsättning av Ett drömspel. Men man kan ana att det ligger mer än bara historier bakom deras olika gestaltningar – och gränsen mellan pjäs, pjäs-i-pjäsen och verklighet blandas samman och blir till ett. I slutändan blev det en intim tolkning där de fem skådespelarnas äkthet och tajming stod för underhållning och betänkligheter i denna metafysiska pjäs om gestaltning och de roller vi spelar i livets olika delar.

Vid inspelningen använde vi oss av två kameror, körde två genomdrag och fick sålunda fyra vinklar som kunde användas till att klippa ihop en fullfärdig ”filmversion” av denna teaterpjäs. Gruppen har sett filmen och blev väldigt nöjda med att få se sig själva i ett lite roligare sammanhang än ”bara” en avfilmad pjäs från en helbild och helt utan klipp.

Rättigheterna ger oss tyvärr inte möjlighet att lägga upp hela filmen, så nedan finns att se en två och en halv minut lång trailer till pjäsen – så att man ändå kan få en inblick till både pjäsens natur och hur det blir när Chilly Wildebeest förvandlar teater till film.

Är ni intresserade av att få er egen pjäs inspelad och redigerad, eller vill veta mer om vad vi erbjuder, så gå gärna in och kika under fliken tjänster längst upp på sidan och läs mer där – eller hör av er direkt till oss och berätta om er spännande pjäs och hur ni vill kunna få den förevigad!