headerbild-stipendium

Stipendium 2018

I förra nyhetsinlägget nämndes den utbrändhet som gjorde 2018 och 2019 till stilla år. Dock var inte 2018 ett år helt utan aktivitet. Det var året som vi här på Chilly Wildebeest beslutade att dela ut vårt alldeles första stipendium – och detta delades ut till Sofia Billeng!

Motiveringen löd:

”Sofia har under de senaste fem åren bidragit med stort hjärta på Chilly Wildebeests produktioner. Hon har axlat huvudrollen som Cassandra i Stiltje och varit aktiv i både större och mindre roller i alla andra filmer; hon har skrivit Stilla Natt och Stigmata; hon har ständigt klivit in i nya roller både framför och bakom kameran, som produktionsfotograf, A-ljud, regi-assistent och har alltid varit villig att rädda upp situationer när saker har gått fel. Hon har således visat både stort mod och fantastisk prestationsförmåga – och förgyllt med sina enorma insatser i varenda av Chilly Wildebeests projekt.”

Stipendiet delades ut den 25:e december 2018 och bestod av ett kamerakit. Vi hoppas att Sofia har fått och kommer få stor nytta och glädje av denna stipendie-gåva.

Så det är dags att tacka och hylla Chilly Wildebeests alldeles första stipendiat: ett stort (om än något försenat) Grattis riktas till Sofia Billeng!

Stipendie_1