Unstoppable Arm 2012

Unstoppable Arm

Lars håller på att förbereda det sista på middagen inför sin stora dejt och vill verkligen göra allt riktigt perfekt. Han vill inte sjabbla till detta som så alltid förut och hoppas bara att han kan slippa några missöden. Så ringer det till på dörren och där står hon: Amanda, vacker som en dag. Till Lars stora glädje kommer de två överens riktigt bra, åtminstone ända tills Lars plötsligt skvätter ut sitt glas över hela Amandas skjorta. Han erkänner då att han har Tourettes syndrom, vilket får hans arm att rycka till när han blir nervös och hon accepterar hans ursäkt. Frågan är bara hur länge hon orkar stå ut med hans okontrollerbara arm?

Det är inte alltid lätt att ha ett handikapp som kommer i vägen för ens relationer och det kan vara lika svårt att lära sig hantera någon annans handikapp som en självklarhet utan att bli upprörd hela tiden. Men nöden har ingen lag heter det och vill man verkligen något får man helt enkelt hitta sätt att hantera situationen så den blir kontrollerbar.

Unstoppable Arm producerades för Nikons kortfilmstävling 2012 och var en av tre som gjordes samtidigt. Tävlingen gick ut på att göra en film med titeln ”I am in Motion” och med en egen valfri undertitel efter det – med uppgiften att handla om rörelse, tolkat helt fritt. Tanken här att på ett lättsamt sätt leka med de hinder man kan få om ens arm lever något av ett eget liv och hur det påverkar en till synes helt vardaglig händelse och gör den hela tiden lite mer på sin spets. Tematiken med rörelse är såklart helt utan pardon syftat till Lars arm som står för hela filmens hinder och situationsutlösare.

Unstoppable Arm Unstoppable Arm Unstoppable Arm Unstoppable Arm Unstoppable Arm

Producent: Niklas Johansson

Regissör: Niklas Johansson

Manusförfattare: Niklas Johansson

Fotograf: Christoffer Harborg

Ljudläggare: Niklas Johansson

Musik: Kristoffer Zetterström

Klippare: Niklas Johansson

Skådespelare:
Emme Danielsson
Niklas Johansson

« Tillbaka till Produktioner