Mannequins 2013/2014

Mannequins

Alex är 59 år och längtar efter någonting mer än den konstanta ensamheten som hon lever i. Runtom henne lever andra som är bundna till normer och fixerade av sina utseenden och i ett sista desperat försök att äntligen få passa in slänger Alex sig in i en förändringens resa där hon tvingas ändra sin ålder, sin hudfärg, sitt kön och sitt utseende i jakten på den perfekta fasaden. Men hur mycket kan hon förändra innan hon tappar bort sig själv? Var går gränsen för hur mycket samhällets normer ska kunna forma individerna? Hur lyckas man vara sann mot sitt äkta jag i en värld som är så ytlig?

Mannequins var den första kortfilmen som producerades under namnet Chilly Wildebeest Productions och med den ville vi belysa hur samhället idag drivs av normer som otvivelaktigt formar oss som individer till att börja agera efter och leva upp till alla så kallade ideal, som i själva verket inte är något annat än en produkt av samhällets samlade fördomar. Vi vill fråga hur lätt det egentligen är att medvetet stanna upp och fundera på hur man själv vill vara och agera utifrån något annat än vad andra tycker, utan att hamna utanför. Kanske lever vi i ett samhälle där man lätt kan bli en slags formstöpt samhällsprodukt där alla vi individer – likt skyltdockor – blir mer och mer en och samma? Och är det då inte dags att vi istället börjar fundera på vilka vi själva vill vara och lär oss att acceptera varandra som vi är?

Mannequins hade premiär 16 februari 2014 och visades därefter på Short Film Corner under Cannesfestivalen maj 2014.

Mannequins Mannequins Mannequins Mannequins Mannequins Mannequins Mannequins Mannequins Mannequins Mannequins Mannequins Mannequins

Producent: Petra Blomqvist

Regissör: Niklas Johansson

Manusförfattare: Niklas Johansson

Fotograf: Simona Molina Bravo

Ljudtekniker: Mikael Månsson

Ljuddesign: Mikael Månsson &
Fabian Begnert

Musik: Kristoffer Zetterström

Scenografi: Natasha Södergren

Kostym: Malin Abrahamsson

Smink: Linnea Säfbom &
Johanna Nordlander

FAD: Joy Kors

Klippare: Dan McEnroe & Joy Kors

Casting: Anna Tjernström

Skådespelare:
Marie Ahl
Irene Namata
Jessica Olsson
Tobias Moe
Cristine Berglund
Oksana Maria Lorczak
Anna Sandberg
Jan Czarnecki
Sofia Billeng
Ralf Beck
Mathias Karlsson
Malin Rønning
Emme Danielsson
Nikola Ruzicic
Ellen Helinder
Nils Nathorst-Windahl
Victoria Dyrstad
Anna-Luise Franz
Maj-Lis Engqvist
Christoffer Harborg
Arman Fanni
Johan Heinstedt
Niklas Johansson

Amina Axelsson
Unni Karlsson

« Tillbaka till Produktioner