In och ut 2012

In och ut

En kvinna har sin älskare på besök och njuter av en förmiddag i sängen, medan hennes man är bortrest. Men saker tar oanade vändningar när naturen kallar och kvinnan springer på toa – och mannen oväntat kommer hem för tidigt. Älskaren gömmer sig snabbt under täcket och får därmed mannen att tro att det är frun som gömmer sig därunder. Glatt går han fram för att lägga sig bredvid sin fru och det dröjer inte många sekunder innan alla hemligheter börjar avslöjas.

I en relation kan det finnas en hemlighet eller två och en av dem kan i vissa fall vara en tredje part – något som inte alltid är så lätt att hålla hemligt. Men det blir inte lättare av att den andre parten också verkar dölja saker – och när väl sanningen börjar komma fram får var och en stå sitt kast och visa upp för sin partner vem man egentligen är. Och vem vet – kanske finns det även en tredje hemlighet här någonstans?

In och ut producerades för Nikons kortfilmstävling 2012 och var en av tre som gjordes samtidigt. Tävlingen gick ut på att göra en film med titeln ”I am in Motion” och med en egen valfri undertitel efter det – med uppgiften att handla om rörelse, tolkat helt fritt. Tanken här var att leka med ett rum där karaktärerna på ett lätt farsartat vis går in och ut ur och på så vis skapa en friktionsfylld situation där en relations samtliga hemligheter kommer fram en efter en. Rörelsen i temat syftas här inte bara på den lätt sexuella undertonen av titeln, men också på hur mycket som kan hända av att en man först kommer in i ett rum och därefter går ut igen.

In och ut In och ut In och ut

Producent: Niklas Johansson

Regissör: Niklas Johansson

Manusförfattare: Niklas Johansson

Fotograf: Niklas Johansson

Ljudläggare: Niklas Johansson

Musik: Christoffer Harborg

Klippare: Niklas Johansson

Skådespelare:
Sofia Billeng
Johan Badh
Christoffer Harborg

« Tillbaka till Produktioner