e-Motion 2012

e-Motion

Andrea sitter och chattar med en spännande kille som hela tiden testar henne på var gränsen går för vad hon vågar. Samtidigt som hon inte riktigt själv vet hur långt hon vill gå, så känner hon sig också upprymd över att någon visar intresse och låter sig ledas vidare – tills allting plötsligt slår fel. Det som inte fick hända har nu hänt och Andreas privata bild har skickats till hela hennes kontaktnät.

Internet är fyllt av möjligheter men kan också vara en farlig plats om man inte aktar sig. Det är väldigt lätt att saker sprids och hamnar i fel händer och man ska tänka efter noga innan man publicerar intima detaljer, foton och personligheter för alla att ta del av på t.ex. sociala medier och liknande – men samtidigt kan man ju heller aldrig riktigt veta vad som kan komma ut av ens misstag.

e-Motion producerades för Nikons kortfilmstävling 2012 och var en av tre som gjordes samtidigt. Tävlingen gick ut på att göra en film med titeln ”I am in Motion” och med en egen valfri undertitel efter det – med uppgiften att handla om rörelse, tolkat helt fritt. Tanken här var att låta ett misstag leda till en känslostorm av utsatthet och ånger, men att också leka med tanken att det ibland kan komma något gott från något ont – och leken med rörelse handlar sålunda dels om känslorna som vallas fram och tillbaka, tillika bilden som genom att den skickas fel – med en slags digital rörelse – sätter fart på hela känslokalaset.

e-Motion e-Motion e-Motion e-Motion

Producent: Niklas Johansson

Regissör: Niklas Johansson

Manusförfattare: Niklas Johansson

Fotograf: Niklas Johansson

Ljuddesign: Christoffer Harborg

Musik: Christoffer Harborg

Klippare: Niklas Johansson

Skådespelare:
Unni Karlsson
Christoffer Harborg
Sofia Billeng
Petra Blomqvist
Niklas Johansson

« Tillbaka till Produktioner